Υπεγράφησαν οι συμβάσεις των έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Κοπανού και του Δημοτικού Θεάτρου – Πολιτιστικού Κέντρου Νάουσας!

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις των έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Κοπανού και του Δημοτικού Θεάτρου – Πολιτιστικού Κέντρου Νάουσας!

Υπεγράφησαν μεταξύ του Δήμου Νάουσας και της αναδόχου εταιρείας (την Πέμπτη, 17-12-2020), οι συμβάσεις των έργων:

Α) “Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίου Γυμνασίου Κοπανού”, προϋπολογισμού μελέτης 869.000,00 Ευρώ με Φ.Π.Α., και

Β) “Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Θεάτρου – Πολιτιστικού Κέντρου Νάουσας”, προϋπολογισμού μελέτης 494.000,00 Ευρώ με Φ.Π.Α.,  κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η σύμβαση υπεγράφη στο δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου κ. Νικόλα Καρανικόλα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Βασίλη Τζουβάρα και των εκπροσώπων της εταιρείας “ΣΤΑΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” η οποία ανακηρύχθηκε Ανάδοχος των έργων προσφέροντας στην διαγωνιστική διαδικασία την μεγαλύτερη προσφορά.

Στόχος των παρεμβάσεων, που θα γίνουν στο πλαίσιο κατασκευής των συγκεκριμένων έργων, είναι η βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών των κτιρίων του Γυμνασίου Κοπανού και του Δημοτικού Θεάτρου.

Ειδικότερα, το σύνολο των παρεμβάσεων για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των εν λόγω κτιρίων περιλαμβάνονται στις εξής δράσεις:

  • εργασίες θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου και τοποθέτηση χονδρόπλακων για την προστασία της θερμοπρόσοψης,
  • εργασίες θερμομόνωσης στη στέγη,
  • αντικατάσταση του συνόλου των κουφωμάτων με συνθετικά, με βελτιωμένα ενεργειακά χαρακτηριστικά,
  • τοποθέτηση τερματικών μονάδων τύπου Fan Coil,
  • εγκατάσταση αντλίας θερμότητας με εναλλάκτη,
  • τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος αυτοκατανάλωσης 39,80 KWp Γυμνάσιο Κοπανού και 26,95 KWp Δημοτικού Θεάτρου αντίστοιχα.
  • αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών με νέα φωτιστικά τύπου LED.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων εκτιμάται ότι η ετήσια μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας των κτιρίων θα ανέρχονται στις 583.185,9 kWh για το Γυμνάσιο Κοπανού και 429.085,7 kWh για το Δημοτικό Θέατρο αντίστοιχα.

Πηγή: gnomi.news

https://gnomi.news/ypegrafisan-oi-symvaseis-ton-ergon-gia-tin-energeiaki-anavathmisi-tou-gymnasiou-kopanou-kai-tou-dimotikou-theatrou-politistikou-kentrou-naousas-7725
NT

NT

Αφήστε μια απάντηση