Κοπή βασιλόπιτας και πρώτη πανηγυρική συνέλευση του Σωματείου και του Ιερού Προσκυνήματος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»

Κοπή βασιλόπιτας και πρώτη πανηγυρική συνέλευση του Σωματείου και του Ιερού Προσκυνήματος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 11ης Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανηγυρική συνέλευση των Διοικητικών Συμβουλίων του Ιδρύματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» για το νέο έτος 2024.

Στην αρχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ευλόγησε την καθιερωμένη βασιλόπιτα και ευχήθηκε η Παναγία Σουμελά, η μητέρα του Ποντιακού Ελληνισμού, να ευλογεί και να προστατεύει όλους τους ευλαβείς προσκυνητές που συντρέχουν στο Ιερό Προσκύνημα του Βερμίου για να ζητήσουν τη χάρη της και να την ευχαριστήσουν για τα πολυάριθμα θαύματα που επιτελεί. Παράλληλα, ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων εξέφρασε στον πρόεδρο και στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων τις ευχαριστίες του για τη διακονία τους και την αγαστή συνεργασία.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε με τη σειρά του τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα για την 48η επέτειο από την εις πρεσβύτερον χειροτονία του, που έλαβε χώρα στις 11 Ιανουαρίου 1976 στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου πολιούχου Θεσσαλονίκης. Τη χειροτονία τέλεσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κυρός Αθηναγόρας Κοκκινάκης, ενώ τη χειροθεσία εις Αρχιμανδρίτη τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κυρός Παντελεήμονας Χρυσοφάκης.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το νέο έτος 2024 για το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά και εν γένει για την Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας, αποτελεί ένα έτος επετειακό, καθώς στις 10 Ιουλίου συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από την ενθρόνιση του Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος, επί των ημερών του οποίου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Τανιμανίδης, το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά γνώρισε ημέρες δόξης.

Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης ενημέρωσε τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα και ευχήθηκε με την ευλογία του Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα, το 2024 να περατωθούν τα εξελισσόμενα έργα και η Κυρά του Πόντου να έχει υπό τη σκέπη και την προστασία της τους απανταχού της γης Ποντίους.

Ημαθιώτης

Ημαθιώτης