Το Σάββατο, 8 Ιουνίου, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του καθηγητή Μενέλαου Ι. Παπαγιάννη

Το Σάββατο, 8 Ιουνίου, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του καθηγητή Μενέλαου Ι.  Παπαγιάννη

Στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, Πολιούχου Βεροίας, θα τελεστεί το Σάββατο, 8 Ιουνίου, ώρα 8 .00 με 9.30 το πρωί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μενέλαου Ι. Παπαγιάννη.

Ο καθηγητής απεβίωσε την Κυριακή, 5 Μαίου, ανήμερα του Πάσχα, σε ηλικία 90 ετών. Υπηρέτησε στην  εκπαίδευση, αρχικά στην ιδιωτική, από το 1964, και κατόπιν στη δημόσια, από το 1966, ως καθηγητής φιλόλογος, πρώτα στη Νάουσα και κατόπιν, από το 1969 μέχρι το 1992, στη Βέροια. Δίδαξε αρχαία και νέα ελληνικά, έκθεση, λατινικά αρχικά στα γυμνάσια Αρρένων και μετά στα μικτά Λύκεια και υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες από νέος καθηγητής, ως διευθυντής σχολείων και προιστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας. Εκπροσώπησε το Υπουργείο Παιδείας σε εκπαιδευτικές, επιστημονικές αποστολές στο εξωτερικό. Η Πολιτεία του εμπιστεύθηκε την ίδρυση του πρώτου Ενιαίου Πολυκλαδικού Λύκειου Βέροιας, το οποίο αποτέλεσε πρωτοποριακό θεσμό. Ως διευθυντής του Πολυκλαδικού Λυκείου είχε την ευθύνη ενός σχολείου με περισσότερους από χίλιους μαθητές και 150 καθηγητές. Συμμετείχε ενεργά σε επιστημονικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς και, μεταξύ άλλων, στην ίδρυση του συνδέσμου φιλολόγων, του συλλόγου πολιτικών συνταξιούχων, του συλλόγου Γρεβενιωτών και της Παμμακεδονικής Ένωσης. Η απώλειά του έγινε ιδιαίτερα αισθητή στους μαθητές του, με τους οποίους διατηρούσε μία ξεχωριστή σχέση, σχεδόν πατρικής αγάπης. «Χάσαμε τη σημαία μας» σχολίαζε πρόσφατα ένας από τους μαθητές του.

Ο Μενέλαος Ι. Παπαγιάννης άφησε τη σύζυγό του Γεωργία, δύο τέκνα, το Γιάννη και την Κατερίνα και πέντε εγγόνια, την Ευαγγελία, τη Γεωργία, τη Γεωργία, τον Μενέλαο και την Κωνσταντίνα.

Αιωνία του η μνήμη.

NT

NT