Κλειστό επ’αόριστον το λιανεμπόριο

Κλειστά επ’ αόριστόν το λιανεμπόριο, τα κέντρα περιποίησης, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία. Με τις δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, τότε θα έχουμε και τις νέες αποφάσεις για τον αν θα συνεχιστούν οι αυστηρές απαγορεύσεις ή θα έχουμε μια σταδιακή άρση των μέτρων. 

Για τις θρησκευτικές τελετές ισχύει ότι και πριν δηλαδή θα γίνονται οι λειτουργίες χωρίς την παρουσία πιστών και στις κηδείες θα μπορούν να παρευρίσκονται μόνο οι στενοί συγγενείς και μέχρι εννέα άτομα. 

Η τηλεργασία θα συνεχίσει να ενισχύεται μέχρι και ποσοστό 75% και στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Σε όποια υπηρεσία υπάρχει κοινό θα είναι με ραντεβού και θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα της μάσκας και των αποστάσεων 1,5 μέτρου.

Τα μέτρα για τους ταξιδιώτες γίνονται ακόμη πιο αυστηρά. Όσοι φθάνουν από το εξωτερικό υποχρεούνται σε 7ημερη καραντίνα. Δειγματοληπτικά τεστ θα γίνονται στους επιβάτες με την αφιξή τους στην χώρα και στο σύνολο τεστ συγκεκριμένα σε όσους έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

NT

NT

Αφήστε μια απάντηση