Ποια επιδόματα θα δοθούν τον Ιανουάριο σε επιχειρηματίες, μισθωτούς και ανέργους

Επίδομα 400 ευρώ αναμένεται να δοθεί τέλος του μήνα σε ελεύθερους επαγγελματίες εφτά κλάδων (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, οδοντιάτρους, γεωτεχνικούς, οικονομολόγους και δικαστικούς επιμελητές). Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι κοντά στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις που αναλογούν ξεπερνούν το ποσό αυτό η κυβέρνηση θα βάλει πρώτον εισοδηματικά κριτήρια για να δοθούν σε αυτούς που είχαν μεγαλύτερη μείωση στο συνολικό τους τζίρο και δεύτερον θα δώσει προτεραιότητα στους νέους επιστήμονες οι οποίοι δεν έχουν κλείσει την πρώτη πενταετία. Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και το ποσό των 400 ευρώ είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο από τράπεζες και εφορία. 

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5. Έχει ανοίξει ήδη η πλατφόρμα για τις αιτήσεις  και θα είναι διαθέσιμη μέχρι 15 Ιανουαρίου. Το συνολικό ποσό που θα δοθεί στους δικαιούχους είναι στα 1,5 δις ευρώ. Σύνολο το ποσό που έχει δοθεί και στους πέντε κύκλους υπολογίζεται περίπου στα 7 δις ευρώ. Οι δικαιούχοι είναι όσες επιχειρήσεις είδαν μείωση του τζίρου τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού τους μήνες Σεπτέμβριο- Δεκέμβριο 2020. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στην διέυθυνση (www.aade.gr\mybusinessupport). 

Αποζημίωση 534 ευρώ ειδικού σκοπού του μήνα Δεκεμβρίου. Στις 11 και 12 Ιανουαρίου προβλέπεται να δοθούν τα 534 ευρώ στους εργαζόμενους κλειστών αλλά και πληττόμενων επιχειρήσεων. Δεν απαιτούνται νέες αιτήσεις για αυτούς που έχουν υποβάλλει ήδη τους προηγούμενους μήνες εκτός αν επιθυμεί κάποιος την διόρθωση του iban του. Επίσης μέσα στον μήνα αναμένεται και η αναλογία για το δώρο Χριστουγέννων από το κράτος για την περίοδο 1-31 Δεκεμβρίου. 

 Δίμηνη παράταση επιδόματος ανεργίας για όσους άνεργους έληξε η επιδότησή τους τον μήνα Νοέμβριο. Η πρώτη δόση έχει πληρωθεί ήδη εντός Δεκεμβρίου και εντός Ιανουαρίου θα δοθεί και η δεύτερη.  

Αποζημίωση ιδιοκτητών για τα “κουρεμένα” ενοίκια

 Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών οι αποζημιώσεις για τις μειώσεις των ενοικίων στους ιδιοκτήτες θα γίνονται σταδιακά μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα για τον μήνα Νοέμβριο οι πληρωμές θα γίνουν 11 εώς 17 Ιανουαρίου. Για τον μήνα Δεκέμβριο οι ιδιοκτήτες θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς τους αρχές Φεβρουαρίου και για τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. 

NT

NT

Αφήστε μια απάντηση