Δημοτικές Εκλογές: Κινητικότητα στο Δήμο Βέροιας

Δημοτικές Εκλογές: Κινητικότητα στο Δήμο Βέροιας

Εντείνεται το ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου στο Δήμο Βέροιας.

Παρότι η κίνηση θα ενταθεί από τα μέσα Αυγούστου, που ολοκληρώνεται η θερινή ραστώνη, οι συζητήσεις για το ποιος θα ηγηθεί στο τιμόνι της Βέροιας καλά κρατούν.

Ο σημερινός δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης θα είναι εκ νέου υποψήφιος και ήδη έχει ανακοινώσει πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Ο Κ. Βοργιαζίδης, μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, εκλέγεται ήδη από το 2010, οπότε και έγινε αντιδήμαρχος της Χαρίκλειας Ουσουκτζόγλου, συζύγου του πρώην υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Γεωργιάδη. Λαμβάνοντας το δαχτυλίδι της διαδοχής, εκλέχτηκε δήμαρχος το 2014 και 2019, διανύοντας ήδη 14 έτη σε θέσεις ευθύνης, με τα τελευταία έτη έχοντας αντιδημάρχους και κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας,
Ο πρώην αντιδήμαρχος και εκλεγμένος επίσης με το συνδυασμό τόσο της Χ. Ουσουκτζόγλου όσο και του Κ. Βοργιαζίδη Δικηγόρος Θ. Κορωνάς, αφού αποχώρησε από το συνδυασμό του τελευταίου καταγγελοντάς τον, έχει επίσης δηλώσει την υποψηφιότητα του για το Δήμο Βέροιας. Έχοντας θετική εικόνα σε σχέση με συναδέλφους του ως αντιδήμαρχος, φημολογείται ότι παρότι στα νιάτα του θεωρούνταν δεξιών καταβολών και ενώ έθετε επανειλημμένα υποψηφιότητα με συνδυασμό που στήριζε το ΠΑΣΟΚ, τώρα ζήτησε επίσημη στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μάλλον θα τη λάβει.
Την υποψηφιότητα του επίσης ανακοίνωσε ο Φ. Κουτσουπιάς, με καταγωγή και από τη Νάουσα, και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ αρχικά φαινόταν ότι θα προχωρήσει ως το τέλος, δήλωσε πρόσφατα ότι τελικά φαίνεται να ανακαλεί οριστικά την απόφασή του.
Ο κος. Μελιόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος με τη στήριξη του ΚΚΕ, φαίνεται ότι θα είναι εκ νέου επικεφαλής του συνδυασμού που θα διεκδικήσει τη δημαρχία, σε μια εποχή που το κόμμα που τον στηρίζει έχει ανεβασμένα ποσοστά.
Όλο και εντονότερα ακούγεται το όνομα του Γιάννη Παπαγιάννη για το Δήμο Βέροιας. Ο γνωστός ανά την Ελλάδα Δικηγόρος, με συνεργαζόμενα γραφεία στην Αθήνα και το Μόναχο, διακρίθηκε ιδιαίτερα για τους δικαστικούς αγώνες προστασίας δανειοληπτών από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τραπεζών καθώς και το εθελοντικό και φιλανθρωπικό του έργο και την αμισθί νομική κάλυψη αναξιοπαθούντων.
Θεωρείται ότι με τις γνωριμίες του ως πανεπιστημιακός καθηγητής θα μπορούσε να φέρει πανεπιστημιακά τμήματα και εκατοντάδες φοιτητές στη Βέροια.
Παράλληλα ως σύγχρονος τεχνοκράτης έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει με δυναμισμό τα εθνικά κονδύλια, καθότι διατηρεί άριστες σχέσεις με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες των Αθηνών, και ως Ευρωπαίος Δικηγόρος με συχνές παραμονές στις Βρυξέλλες να πετύχει, το ακατόρθωτο μέχρι σήμερα, να αντλήσει αναπτυξιακά ευρωπαϊκά κονδύλια, φέρνοντας έργα αιχμής, πολλές νέες θέσεις εργασίας και ζεστό χρήμα στην περιοχή του Δήμου Βέροιας.
Ο Γιάννης Παπαγιάννης φαίνεται να έχει μεγάλη κοινωνική αποδοχή και χαίρει εκτίμησης από ευρύτερους κομματικούς κύκλους, ανήκοντας, θα λέγαμε, στο χώρο μεταξύ αριστεράς του κέντρου και κεντροδεξιάς. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει προβεί ακόμα σε επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας, παρότι έγκυρες πηγές επιβεβαιώνουν ότι δέχεται ιδιαίτερες πιέσεις.
Πρώτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για το Δήμο Βέροιας ο εκπαιδευτικός Μ. Χαλκίδης. Ο γεννηθείς το 1955 πρώην δήμαρχος Μελίκης και εκλεγμένος προ 20ετίας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν το 2019 υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας. Έχει ανακοινώσει ήδη κάποια πρόσωπα ως υποψήφιους, κυρίως από τη Βεργίνα και τα Παλατίτσια, ενώ παρότι πρώην βουλευτής ΝΔ την περίοδο Καραμανλή, δεν φαίνεται να έχει ουσιαστικά ερείσματα στο περιβάλλον του σημερινού πρωθυπουργού.
Ημαθιώτης

Ημαθιώτης