Να μην αποδεχτούν τους εκβιασμούς!

Να μην αποδεχτούν τους εκβιασμούς!

Να μην αποδεχτούν τους εκβιασμούς εργοδοτών για επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Νομού Ημαθίας και Πέλλας ενώ παράλληλα αναφέρει ότι ήδη υπάρχουν καταγγελίες ότι εργαζόμενοι απειλούνται και εκβιάζονται από την εργοδοσία να επιστρέψουν το Δώρο.

Συγκεκριμένα το Συνδικάτο σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει:

«Ο 14ος μισθός – δώρο Χριστουγέννων είναι κατάκτηση των εργαζομένων. Προέρχεται από τη δουλειά των εργατών και αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο για να καλύψουν τις “τρύπες” από τα χρέη και τους ατελείωτους φόρους που τους επιβάλλουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Είναι μια “ανάσα” για να κάνουν πιο αξιοπρεπείς και ανθρώπινες γιορτές (…)

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Αφήνει χιλιάδες εργαζόμενους απροστάτευτους τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω του δεύτερου, φονικότερου κύματος της πανδημίας με αρκετούς να βρίσκονται με μειωμένο ή και μηδενικό εισόδημα. Δεν στελεχώνει με το απαραίτητο προσωπικό το ΣΕΠΕ, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλους του χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε:

• Να δοθεί στο ακέραιο το δώρο Χριστουγέννων στην προβλεπόμενη ημερομηνία σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

• Να δοθεί επιδότηση ανεργίας στα 600 ευρώ σε όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Να μπει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Κανένας εργαζόμενος να μην επιστρέψει τον 14ο μισθό στον εργοδότη του.

Κανένας μόνος του απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας: Επικοινωνήστε με το Συνδικάτο, καταγγείλετε την αυθαιρεσία της εργοδοσίας».

Πηγή: imerodromos.gr

https://www.imerodromos.gr/apeiles-kai-ekviasmoi-se-ergazomenoys-gia-na-epistrepsoyn-to-doro-christoygennon/

NT

NT

Αφήστε μια απάντηση