Άνοιγμα της αγοράς από Δευτέρα

Άνοιγμα της αγοράς από Δευτέρα

Δέκα η ώρα το πρωί συνεδριάζει η ειδική επιτροπή για το σχέδιο ανοίγματος της οικονομίας. Ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ‘καλημέρα Ελλάδα’ και έδωσε όσες πληροφορίες μπορούσε, πριν τις οριστικές αποφάσεις των ειδικών. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα (15/01/2021) στις 6 το απόγευμα.

Ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι να ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα, τα οποία είναι σε περίοδο εκπτώσεων. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, χαλιών, υφασμάτων, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία. Επίσης αναμένεται να ανοίξουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων αφού οι λοιμωξιολόγοι δεν θεωρούν ότι είναι σημαντικές εστίες μετάδοσης του ιού. Βέβαιο είναι ότι θα ανοίξουν τα ΚΤΕΟ για να μην υπάρξουν πρόστιμα στους πολίτες.

Για την επόμενη εβδομάδα, αν όχι από Δευτέρα είναι σίγουρο το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, αφού συμπεριλαμβάνεται στις εποχικές δραστηριότητες. 

Σύσκεψη πάνω από μια ώρα έγινε, όπως είπε ο υπουργός, για τα πρακτορεία οπαπ τα οποία όπως φαίνεται δεν θα ανοίξουν προς το παρόν.

Η εστίαση δεν ανοίγει, ούτε σε εξωτερικούς χώρους όπως ακούστηκε τις τελευταίες ώρες.  

Ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή, είναι η ροή της κυκλοφορίας στους δρόμους . Με την μερική άρση των μέτρων δεν θέλουν να ενθαρρύνουν την βόλτα αλλά να ελαττώσουν την ζημία της οικονομίας. Γι’ αυτό θα υπάρχουν νέοι τρόποι ελέγχων, για το πόσα άτομα βρίσκονται ταυτόχρονα στους δρόμους αλλά και για την τήρηση των μέτρων. Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση απαγόρευσης των πολιτών σε άλλο δήμο.

NT

NT

Αφήστε μια απάντηση