Burger σολωμού!

Burger σολωμού!

Υλικά:

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

μία παλάμη μαϊντανό ψιλοκομμένο

500 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς κόκαλα

100 γρ. γαλέτα

1 κ.σ. horseradish sauce

1 μικρό αυγό χτυπημένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

sauce:

4 κ.σ. μαγιονέζα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

χυμό από μισό λεμόνι

σερβίρισμα:

4 ψωμάκια για burger

1 αβοκάντο σε φέτες

μερικά φύλλα μαρουλιού

μερικές ροδέλες κρεμμυδιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό μέχρι να είναι καλά ψιλοκομμένα. Στην συνέχεια προσθέστε τον σολομό μέχρι να γίνει σαν κιμάς. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε μια υποψία ελαιόλαδου και τηγανίστε τα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για την sauce και αφήστε τη στο ψυγείο.

NT

NT