Κατάληψη για τη χρήση της μάσκας και σε σχολεία της Αλεξάνδρειας!

Κατάληψη για τη χρήση της μάσκας και σε σχολεία της Αλεξάνδρειας!

Τέταρτη ημέρα που ξεκίνησαν τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς και οι πρώτες καταλήψεις είναι γεγονός.

Αφορμή για φέτος στάθηκε το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία.
Σύμφωνα με το veriotis.gr, στην Αλεξάνδρεια Ημαθία, ήδη δύο σχολικές μονάδες τελούν υπό κατάληψη, από το πρωί της Πέμπτης.

Πρόκειται για το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, με τους καθηγητές να προσπαθούν να «διαπραγματευτούν» με τους μαθητές, τουλάχιστον να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.

Στο ΕΠΑΛ, οι μαθητές έκλεισαν το σχολείο και κρέμασαν μάσκες στα κάγκελα, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρεωτική χρήση της. Οι καθηγητές σε διαρκείς συζητήσεις με τους μαθητές προσπαθούν να τους εξηγήσουν σχετικά με το θέμα και τους ζητάνε να κρατήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους. Οι μαθητές σκέφτονται να στείλουν αντιπροσωπεία στο δημαρχείο για να εκφράσουν τα αιτήματά τους.

Στο 1ο Γυμνάσιο, το σχολείο έκλεισε από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με πληροφορίες να αναφέρουν πως έκλεισε και από εξωσχολικούς μαθητές οι οποίοι βρίσκονται εντός του σχολείου. Διευθύντρια και οι καθηγητές προσπάθησαν να βάλουν μέσα τους μαθητές για να γίνει ψηφοφορία για το θέμα της κατάληψης, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Πηγή: thestival.gr

Ημαθία: Κατάληψη για τη χρήση της μάσκας και σε σχολεία της Αλεξάνδρειας (φωτο & video)

NT

NT

Αφήστε μια απάντηση