Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, εστίαση και σχολεία

Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, εστίαση και σχολεία

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη αμέσως μετά τις 22 Μαρτίου (ημερομηνία που παίρνουν παράταση τα μέτρα) θα αρχίσει σταδιακά το άνοιγμα της αγοράς.

Σε τρία στάδια θα επανέλθουμε λοιπόν στην κανονικότητα. Αρχικά 16 ή 22 Μαρτίου θα έχουμε το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου. Φυσικά με τα μέτρα προστασίας όπως ίσχυαν και ίσως κάποιες διαφοροποιήσεις.

Στο δεύτερο στάδιο στις 22 Μαρτίου η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει τα σχολεία. Αρχικά γυμνάσια και λύκεια και στη συνέχεια 29 Μαρτίου τα δημοτικά.

Τέλος, στο τρίτο στάδιο στις 20 Απριλίου υπάρχει η πρόθεση να ανοίξει η εστίαση (μόνο σε εξωτερικούς χώρους) και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Νυχτερινά μαγαζιά, γυμναστήρια και εκδηλώσεις

Θα κάνουν λίγο ακόμη υπομονή όπως όλα δείχνουν οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και γυμναστηρίων. Από μέσα Μάϊου και μετά προγραμματίζεται να ανοίξουν τα νυχτερινά κέντα και τα γυμναστήρια, με ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς.

Όσον αφορά τους γάμους και τις βαφτίσεις σίγουρα μετά τον Ιούνιο θα επιτραπούν και με μέγιστο όριο τα 50 ή στην καλύτερη περίπτωση 100 άτομα.

Πως θα κάνουμε Πάσχα

Όλο και πιο έντονα ακούμε για σενάρια πως θα κάνουμε Πάσχα με τους συγγενείς μας και θα επιτραπούν οι μετακινήσεις στα χωριά μας και σε εκτός νομού προορισμούς. Κανείς από τους επιστήμονες δεν το διαβεβαίωσε ακόμη, ωστόσο είναι αισιόδοξοι ότι το Πάσχα θα είναι καλύτερο από το περσινό. Με την προϋπόθεση ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχίσουν με την ροή που υπάρχει μέχρι στιγμής.

Ενημερωθείτε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας-Δήλωση Γιάννη Παπαγιάννη – ΗΜΑΘΙΩΤΗΣ (imathiotis.gr)

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 10-3-2021 ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΗΜΑΘΙΩΤΗΣ (imathiotis.gr)

NT

NT