Βήμα-βήμα πως θα κλείσουν ραντεβού οι άνω των 85 ετών για να εμβολιαστούν

Σήμερα έγινε η παρουσίαση από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για τον τρόπο που θα κλείνονται τα ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, μέσω της πλατφόρμας της κυβέρνησης emvolio.gov.gr. 

Οι διαθέσιμοι τρόποι για να κλείσουν τα ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι είναι τέσσερις. 

Ο πρώτος τρόπος είναι να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση και αυτομάτως εφόσον είναι δικαιούχοι αυτήν την περίοδο, θα τους έρθει στο κινητό που δήλωσαν ένα γραπτό μήνυμα με συγκεκριμένη μέρα και ώρα για το ραντεβού τους και ένας κωδικός εμβολιασμού. Αν συμφωνούν με το ραντεβού, θα πρέπει μέσα σε 72 ώρες να στείλουν τον κωδικό αυτό στο 13034. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με το ραντεβού ή δεν το επιβεβαιώσει μέσα σε 72 ώρες, τότε θα πρέπει να ακολουθήσει έναν από τους παρακάτω τρόπους. 

Ο δεύτερος τρόπος είναι να πάνε στο πλησιέστερο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Σε περίπτωση που δεν μπορούν οι ίδιοι, με μία υπεύθυνη δήλωση μπορεί να πάει κάποιο τρίτο πρόσωπο. Θα χρειαστεί να έχει μαζί του μια φωτοτυπία ταυτότητας και το ΑΜΚΑ του ατόμου που θα εμβολιαστεί. 

Ο τρίτος τρόπος είναι να πάνε σ’ ένα φαρμακείο με την ταυτότητα τους και τον αριθμό ΑΜΚΑ. Ο φαρμακοποιός θα τους δώσει τον κωδικό εμβολιασμού τους και με αυτόν θα πρέπει να πάνε στο εμβολιαστικό κέντρο. Οι οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν ακριβώς οι φαρμακοποιοί θα είναι διαθέσιμες από την κυβέρνηση άμεσα. 

Ο τελευταίος τρόπος να κατοχυρώσουν το ραντεβού τους είναι μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Σ αυτήν την περίπτωση χρειάζονται οι κωδικοί του taxisnet για να συνδεθούν. Τα βήματα ακριβώς είναι τα εξής:

-ελέγχω αν είναι σωστά τα στοιχεία μου, αν δεν είναι προχωρώ σε διόρθωση/προσθήκη. (υπάρχει διαθέσιμη επιλογή). 

-διαλέγω ημερομηνία για την πρώτη δόση εμβολίου και το εμβολιαστικό κέντρο που με ενδιαφέρει. 

-στον πίνακα που εμφανίζεται μπροστά μου αμέσως μετά διαλέγω μια από τις ζώνες με τις διαθέσιμες ώρες που μου δίνει. 

-επαναλαμβάνω την διαδικασία για την δεύτερη δόση εμβολίου. Σαφώς εδώ η ημερομηνία είναι προκαθορισμένη. 

-τελειώνοντας μου εμφανίζει τις επιλογές που έχω επιλέξει και για τα δύο ραντεβού και κάνω έναν τελευταίο έλεγχο. 

-πατάω επιβεβαίωση και εκτυπώνω την σελίδα ή κρατάω τον κωδικό εμβολιασμού. 

-με αυτόν τον κωδικό και την ταυτότητά μου πηγαίνω στο ραντεβού μου. 

NT

NT

Αφήστε μια απάντηση