Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Ο εισαγγελέας πρότεινε σήμαρα στους δικαστές να κριθεί ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επίσης και για κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα ψευδούς καταγγελίας καθώς μετά το άγκλημα κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση. . Κατέρριψε πλήρως τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν εν βρασμώ.

Η εισαγγελέας, η οποία δήλωσε συγκλονισμένη από τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, μίλησε για μία υπόθεση που ενέχει στοιχεία ανθρώπινης τραγωδίας. Συγκεκριμένα είπε:

 «Αυτή η ιστορία ενέχει τα στοιχεία μια ανθρώπινης τραγωδίας. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά δε θα αποδοθεί ηθική δικαίωση ούτε στα θύματα που ζουν. Την κόρη του και τη μητέρα της Καρολάιν. Αν ένας άνθρωπος συναισθάνεται το βάρος όσων έχει κάνει, θα περίμενα να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης και προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τον Θεό, από τον οποίο ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη».

NT

NT