Τρόποι για να κόψετε το τσιγάρο

Τρόποι για να κόψετε το τσιγάρο

Είναι γνωστό σε όλους ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία. Συνήθως όσοι καπνίζουν ακούμε να λένε ότι έχουν κάνει πολλές προσπάθειες αλλά στο τέλος τα παρατάνε.

Οι κυριότεροι λόγοι που θέλουμε να κόψουμε το κάπνισμα είναι:

-Για να βελτιώσουμε την υγεία μας

-Για να εξοικονομήσουμε χρήματα

-Για να μειωθεί ο κίνδυνος να νοσήσουμε από κάποιο χρόνιο νόσημα

-Γιατί μας πιέζει ο περίγυρος μας

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ

Η διακοπή του καπνίσματος σίγουρα θα βελτιώσει την υγεία μας και θα μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο κάθε χρόνο πεθαίνουν από αιτίες καπνίσματος όπως ο καρκίνος, οι αναπνευστικές παθήσεις κ.α. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της αποχής σας από το τσιγάρο θα δείτε τις αλλαγές στην υγεία σας. Ας δούμε όμως κάποιους τρόπους που θα σας βοηθήσουν.

  • Αναλογιστείτε τους λόγους για τους οποίους καπνίζετε

Ίσως καπνίζετε επειδή έχετε άγχος ή επειδή βαριέστε ή πεινάτε. Βρείτε λοιπόν τους λόγους και προσπαθήστε να καταπολεμήσετε αυτούς και όχι να ανάψετε ένα τσιγάρο. Το οποίο σίγουρα δεν θα σας δώσει τη λύση. Για παράδειγμα αν νιώθετε άγχος πάρτε μερικές βαθιές ανάσες ή αν βαριέστε κάντε μια βόλτα με κάποιο φιλικό πρόσωπο.

  • Να είστε υπομονετικοί

Μπορεί να κάνετε πολλές αποτυχημένες προσπάθειες και να συναντήσετε εμπόδια στην πορεία της προσπάθειας σας. Μην το βάζετε όμως κάτω. Κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή.

  • Επικοινωνείστε με κάποιον ειδικό για βοήθεια

Κάποιος ειδικός θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε σε βάθος τους λόγους για τους οποίους καπνίζετε και να καταφέρετε να το κόψετε. Επειδή το κάπνισμα είναι δημόσιος κίνδυνος υπάρχουν πολλές δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για να σας βοηθήσουν. Με μια αναζήτηση στο google θα τις βρείτε.

  • Αποφύγετε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Μπορεί να σας το προτείνουν πολλοί. Όμως σκεφτείτε πόσες άλλες χημικές ουσίες έχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στις όποιες γρήγορα θα εθιστείτε.

Συνεχίστε να ενημερώνεστε:

SKGNEWS – Πολιτική, κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική επισκόπηση για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία

Βεριώτισσες: Πρόσφατα άρθρα και νέα από την Ελλάδα (veriotises.gr)

NT

NT