Για ποιους λόγους νιώθετε όλη μέρα κουρασμένοι

Για ποιους λόγους νιώθετε όλη μέρα κουρασμένοι

Η έλλειψη ύπνου είναι ένας σημαντικός αλλά όχι ο μόνος λόγος που σας κάνει να νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι. Οι μικρές, καθημερινές δραστηριότητές σας μπορεί να σας εξαντλήσουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Πιο κάτω σας αναλύουμε μερικές τέτοιες συνήθειες που ρουφάνε την ενέργεια σας και μικρές τροποποιήσεις που μπορείτε να κάνετε για να σας εμψυχώσουν.

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Ένας οργανισμός αφυδατωμένος, ακόμη και μόλις 2%, μπορεί να ρίξει σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας σας. Η αφυδάτωση κάνει το αίμα πιο παχύρευστο με αποτέλεσμα η καρδιά να αντλεί αίμα δυσκολότερα και το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά να αργούν να φτάσουν στα υπόλοιπα όργανα του σώματος. Φροντίστε λοιπόν να ενυδατώνεστε αρκετά τόσο με το νερό όσο και με τις κατάλληλες τροφές.

Έλλειψη σιδήρου

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε υποτονικοί, αδύναμοι, ευερέθιστοι, να έχετε υπνηλία και να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε. Προσθέστε στην διατροφή σας άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, όσπρια, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο και αμέσως θα δείτε διαφορά στην ενέργειά σας.

Είστε τελειομανής

Η συνεχής προσπάθεια να τα κάνετε όλα τέλεια-κάτι το οποίο είναι αδύνατο- σας κάνει να δουλεύετε περισσότερο απ’ ότι πρέπει και σας αγχώνει. Αυτό ρίχνει τις άμυνες του οργανισμού και σας εξαντλεί. Προσπαθήστε να βάζετε εφικτούς στόχους και να έχετε ένα χρονικό όριο που αφιερώνετε στην εργασία σας.

Πρόχειρο φαγητό

Αν καταναλώνετε πολύ συχνά πρόχειρο φαγητό, το οποίο είναι γεμάτο ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες ανεβάζετε τα επίπεδα γλυκαιμικού δείκτη και σακχάρου στο αίμα σας. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε κόπωση και εξάντληση μετά από λίγες ώρες.

Πίνετε αλκοόλ πριν τον ύπνο

Μια συχνή συνήθεια που έχουν πολλοί είναι να πίνουν ένα ή δύο ποτήρια αλκοόλ πριν κοιμηθούν. Έτσι πιστεύουν ότι χαλαρώνουν και κοιμούνται πιο εύκολα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει διότι μπορεί στην αρχή το αλκοόλ να συμπιέζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να λειτουργεί ηρεμιστικά αλλά αργότερα καθώς μεταβολίζεται δημιουργεί απότομη αύξηση του συστήματος αδρεναλίνης και οι πιθανότητες να ξυπνήσετε τη νύχτα είναι πολλές. Φροντίστε λοιπόν να πίνετε αλκοόλ τουλάχιστον 3 με 4 ώρες πριν κοιμηθείτε.

Επίσης:

Νηστεία και διατροφή: Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη – ΗΜΑΘΙΩΤΗΣ (imathiotis.gr)

Πως να ελέγχετε την ποσότητα που τρώτε – ΗΜΑΘΙΩΤΗΣ (imathiotis.gr)

NT

NT