Οι τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας για να κρατηθείτε ζεστοί τον χειμώνα!

Οι τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας για να κρατηθείτε ζεστοί τον χειμώνα!

Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και όλοι ψάχνουμε τους τρόπους με τους οποίους θα παραμείνουμε ζεστές ακόμα και τις πιο κρύες μέρες αυτής της εποχής.

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να καταναλωθούν προκειμένου να βοηθήσουμε το σώμα μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα να ανεβάσει την θερμοκρασία του.

Ζεστά γεύματα

Πρώτο σ’ αυτή τη λίστα, χωρίς δεύτερη σκέψη είναι οι σούπες. Πλέον, οι σύγχρονες συνταγές σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε σούπες από πλήθος υλικών, με στόχο να βρείτε αυτήν που ταιριάζει περισσότερο στη γευστική σας «παλέτα» και να την εντάξετε στη διατροφή σας.

Ginger

Η ωφέλιμες ιδιότητες του ginger στον οργανισμό μας αλλά και στη σωστή λειτουργία αυτού είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό. Η πιπερόριζα παίρνει την πικάντικη γεύση και τη θερμογενετική του ποιότητα από το συνδυασμό δύο πικάντικων ενώσεων, ginger και σουγκάολ. Επίσης, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει το αίσθημα της πείνας, οπότε σας βοηθάει και να κρατήσετε το περιττό βάρος μακριά.

Πράσινο τσάι

Όσον αφορά τα ροφήματα, το πράσινο τσάι είναι η σίγουρη λύση. Χάρη στο υψηλό επίπεδο καφεΐνης, μία κούπα πράσινου τσαγιού είναι ικανή να ανεβάσει τη θερμοκρασία του σώματος.

Καυτερές πιπεριές
Πιπεριές, όπως οι chilly, είναι από τα πιο γνωστά καρυκεύματα που αυξάνουν την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος. Καθώς αυτά τα μπαχαρικά καταναλώνονται, διεγείρεται το κυκλοφορικό σύστημα και αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος.



NT

NT

Αφήστε μια απάντηση