Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou: Σε μια τετραετία μπορούμε να έχουμε ένα νέο, διαφορετικό ΕΣΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou: Σε μια τετραετία μπορούμε να έχουμε ένα νέο, διαφορετικό ΕΣΥ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου «ygeiamou 2023 – Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον Άνθρωπο» που διοργάνωσαν το ygeiamou.gr και το Πρώτο Θέμα.

Ακολουθεί η συζήτηση που είχε στο πλαίσιο του Συνεδρίου:

Μπάμπης Κούτρας: Καλώς ήρθατε, για τρίτη φορά σας καλωσορίζω, νομίζω η τέταρτη φορά είναι αλλιώς, καθότι νομίζω είναι το 4ο συνέδριο που διοργανώνει το Πρώτο Θέμα για τα θέματα υγείας και είναι η τέταρτη φορά που είστε προσκεκλημένος μας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νομίζω η δεύτερη φορά ήταν αλλιώς.

Μπ. Κούτρας: Τώρα φτάσαμε στην τέταρτη. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Βρισκόμαστε ανάμεσα σε διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου της υγείας, στελέχη του συστήματος υγείας και του δημόσιου τομέα και του ιδιωτικού τομέα και σε διακεκριμένους επιστήμονες αλλά και σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας του φαρμάκου και των ασφαλειών.

Καλοσωρίζοντάς σας, άρχισα να διαβάζω λίγο τα θέματα υγείας και διαπιστώνω ότι εντός ολίγων ημερών θα εξαγγείλει η Κυβέρνηση εκ νέου ένα πρόγραμμα για τα θέματα υγείας, μίας αναμόρφωσης του ΕΣΥ. Μετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία είναι απαραίτητη αυτή η τροποποίηση των στόχων σας σε ό,τι αφορά τα θέματα υγείας;

Κυρ. Μητσοτάκης: Κατ’ αρχάς, κ. Κούτρα, ευχαριστώ πολύ που μου δίνετε τη δυνατότητα να βρεθώ ακόμα μια φορά μαζί σας σε ένα Συνέδριο το οποίο αρχίζει και αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας και τακτικότητας και νομίζω ότι γίνονται πολύ ουσιαστικές και σημαντικές παρεμβάσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο emvolos.gr

 

Ημαθιώτης

Ημαθιώτης