Ο Κοτίδης Βασίλειος, υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής Λύσης-Κυριάκος Βελόπουλος για τα θέματα της επικαιρότητας

Ο Κοτίδης Βασίλειος, υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής Λύσης-Κυριάκος Βελόπουλος για τα θέματα της επικαιρότητας

Κοτίδης Βασίλειος, υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής Λύσης-Κυριάκος Βελόπουλος.

Δημογραφικό ζήτημα.

Ο μειωμένος αριθμός των γεννήσεων στην Ελλάδα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα στατιστικά στοιχεία της εποχής μας.
Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η έλλειψη της υποστήριξης από την πλευρά του κράτους κυρίως στους νέους που αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια.
Το κόστος ζωής έχει εκτοξευτεί σε επίπεδα που κάνουν πολύ δύσκολη την κάλυψη των εξόδων μιας μέσης οικογένειας.
Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για πολύτεκνους.
Η Ελληνική Λύση θεωρεί το δημογραφικό σαν μέγιστο εθνικό θέμα μεγάλης σημασίας.
Προτείνουμε την ενίσχηση των επιδομάτων τέκνων, την βελτίωση των υποδομών (βρεφονηπιακοί σταθμοί) και την στήριξη της μητρικής φροντίδας.
Η σημερινή κρατική αδιαφορία είναι επικίνδυνη και ξένη προς το συμφέρον της πατρίδας.

 

Επαφές με παραγωγικούς φορείς της Ημαθίας.

Την Τρίτη 2 Μαΐου είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο και Ceo της ΕΛ.ΒΙ.Ζ (Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών) κ. Βασίλειο Χαλκίδη στο Πλατύ Ημαθίας.
Η ενδιαφέρουσα συζήτηση περιεστράφη στα ζητήματα της παραγωγής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προοπτικών της οικονομίας σε σχέση με την στήριξη που το κράτος θα όφειλε να παρέχει στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
Το οικονομικό πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης συνδέεται άρρηκτα με την ενίσχυση της  παραγωγής και της μεταποίησης των Ελληνικών προϊόντων.
Ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορώ να συμμεριστώ προσωπικά τον αγώνα που απαιτεί η ελεύθερη αγορά και να γνωρίζω τις αγωνίες του συγκεκριμένου χώρου.

Ελληνική Οικονομία:
Παραγωγή-Μεταποίηση &
Ακρίβεια.
Τομείς που έχουν υποστεί μεγάλο  πλήγμα από όλες τις κυβερνήσεις του παρελθόντος είναι η Παραγωγή και η Μεταποίηση.
Βασικός στόχος όλων των προηγούμενων ήταν και παραμένει η μείωση της εγχώριας παραγωγής και η ενίσχυση των εισαγωγών.
Να μιλήσουμε για το παράδειγμα της φορολόγησης των βοσκότοπων που περιέργως συνέπεσε με την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει σε επτά από τρεις τις ημέρες κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος προκειμένου να ευνοήσει τις εισαγωγές από την Γερμανία και από άλλες χώρες…;
Επί πλέον κανένας έλεγχος στο θέμα των ανατιμήσεων βασικών προϊόντων στην αγορά  με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους παρά τα προσχηματικά “καλάθια”.
Τα καύσιμα στην Ελλάδα, από τα ακριβότερα στην Ευρώπη.
Η αγροτική παραγωγή σε απαξίωση.
Αυτά θέλουμε άραγε να συνεχίσουν να συμβαίνουν στην χώρα…;

Για να θυμόμαστε στις εκλογές.
Η αντίδραση του καναπέ δεν αρμόζει στους Έλληνες…
Η έκφραση απόψεων από το κινητό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο καφενείο δεν προσφέρει το παραμικρό στον αγώνα για την προάσπιση των ιδανικών της πατρίδας.
Η ψήφος αντίθετα σε αυτούς που υπερασπίζονται το συμφέρον του λαού είναι η μόνη διέξοδος.
Οταν όμως στηρίζεις αυτούς που ξεπούλησαν την Μακεδονία και προτίθενται να κάνουν το ίδιο και στο Αιγαίο αδιαφορώντας για τα εθνικά δίκαια της πατρίδας, τότε δεν θεωρείσαι θύμα αλλά θύτης…
Δεν είναι τυχαίο το ότι μετά από την επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα άλλαξε και η ρητορική πολλών προβεβλημένων στελεχών από ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν πλέον δεκτικοί  στο θέμα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, οι οποίο δήλωσαν ότι μια τέτοια προοπτική δεν είναι ταμπού.
Αναφέρω χαρακτηριστικά τους Μπακογιάννη, Φίλη, Κατρούγκαλο, Βενιζέλο, Βορίδη οι οποίοι έτσι απλά δέχονται να δωρίσουν στους γείτονες μας 500 δισεκατομμύρια.

 Ενεργειακά ζητήματα – κίνδυνος ιδιωτικοποιήσεων.

Αν κάτι είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο, αυτό είναι ο δημόσιος χαρακτήρας αγαθών όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα…
Ένας δημόσιος χαρακτήρας που τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση τόσο από τις πολιτικές αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης, όσο και από παλαιότερες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που με δικό του νόμο ξεκίνησε η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης του νερού.
Χρέος μας είναι να προστατεύσουμε όσα  ανήκουν στον Ελληνικό Λαό αντιμαχόμενοι κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και συνεπώς παραχώρησης των δημόσιων αγαθών, με απρόβλεπτες συνέπειες για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
Από την 1η Μαΐου και μετά, καταργείται επίσημα η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς του ρεύματος.
Συνεπώς οι επόμενες χρεώσεις θα φανούν στους καταναλωτές μετά από τις εκλογές.
Τότε είναι που πολλοί θα καταλάβουν ποιούς ακριβώς ψήφισαν…
Η Ελληνική Λύση έχει προτάσεις και είναι συγκεκριμένες.
Η επαναλειτουργία των μονάδων διαχείρισης λιγνίτη που η κυβέρνηση κατήργησε σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη που άνοιξαν επί πλέον παρόμοιες μονάδες (πχ Γερμανία) σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων πιστεύουμε οτι θα μπορέσουν να θωρακίσουν ενεργειακά την χώρα και τελικά να αποβούν προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Ημαθιώτης

Ημαθιώτης